Hoe onderhoudt u een houten siergoot?

Houten siergoten zijn een meerwaarde voor een historische gevel. Daarom is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Met het juiste onderhoud kan u wel 100 jaar genieten van een houten siergoot!

 

Duurzame houtsoorten

Woont u in een herenhuis dat al vele tientallen jaren of misschien wel meer dan 100 jaar oud is? Dan zijn de siergoten waarschijnlijk gemaakt uit een duurzame houtsoort. Ook vandaag kiezen vakmannen voor kroonlijsten gemaakt van tropisch hardhout.

Voor onze handgemaakte kroonlijsten gebruiken we meestal Meranti. Dat is een houtsoort uit Zuidoost-Azië die tot duurzaamheidsklasse II behoort. Het is noodzakelijk om deze kroonlijst na plaatsing te schilderen of te sappen.

Het is ook mogelijk om te werken met Padouk, een populaire Afrikaanse houtsoort met een koraalrode kleur. Deze houtsoort staat bekend om zijn kracht en behoort tot duurzaamheidsklasse I. Onbewerkt treedt er vergrijzing op door het zonlicht.

Kroonlijst schilderen

Een siergoot kan een eeuw lang meegaan als het goed onderhouden wordt. Investeer daarbij in goede kwaliteitsverf om het hout maximaal te beschermen.

Verwijder loszittende verflagen

Voordat u start met schilderen, is het belangrijk dat u eerst afbladderende verf verwijdert van de kroonlijsten. Schuur daarna de kroonlijsten goed op.

Kies voor kwaliteitsverf

Met de juiste verf kan u jarenlang genieten van uw geschilderde siergoten. De levensduur van een verflaag hangt af van het type verf waarvoor u kiest en van de oriëntatie van uw kroonlijsten. We verwijzen u ook graag door naar een gespecialiseerde schilder die het juiste materiaal heeft om veilig op hoogte te werken.

 

Bestaande corniche vervangen

Is uw houten kroonlijst aan vervanging toe? Onze vakmannen wekken de originele staat van uw dakgoot terug tot leven. Bij ons kan u terecht voor een duurzaam en kwaliteitsvol resultaat, met respect voor de authenticiteit van uw woning.

Kwaliteitsgaranties

Houten kroonlijsten gemaakt op maat van uwwoning.
Onze vakmannen zorgen voor een piekfijne plaatsing van uw corniche.
Alle stijlen van sierlijsten mogelijk.
Uitstekende kwaliteit en met lange levensduur.

Vrijblijvend advies

Wij luisteren naar uw wensen en komen langs om uw woning en de omgeving goed te bekijken. Na een vrijblijvend plaatsbezoek bezorgen we u een offerte voor de plaatsing van een kroonlijst of corniche.