Een kroonlijst geeft uw woning karakter

Woont u in een uniek herenhuis of een prachtige nieuwbouwvilla? Dankzij een handgemaakte kroonlijst krijgt elke woning een stijlvolle uitstraling. Daarom zijn kroonlijsten vandaag populair bij verschillende bouwstijlen, van klassiek en landelijk tot modern.

hierin zijn we

gespecialiseerd

Handgemaakte kroonlijsten

Uw woning mag nét dat tikje meer uitstralen? Wil u investeren in een kwaliteitsvolle afwerking van uw gevel met een handgemaakte sierlijst?

Wij bekleden uw dakgoot met tropisch hardhout. Zo garanderen we een lange levensduur. We ontwerpen een kroonlijst die past bij de bouwstijl van uw woning. Ontdek onze werkwijze.

 

Duurzame houtsoorten

We bekleden uw dakgoot met tropisch hardhout. Daarbij kan u kiezen uit 2 kwalitatieve en stevige houtsoorten:

  • Meranti is een houtsoort uit Zuidoost-Azië met een roodbruine kleur en een grove nerf. Meranti is prachtig hout dat behoort tot duurzaamheidsklasse II en III. Na plaatsing wordt de kroonlijst geschilderd of gesapt.
  • Padouk is een populaire Afrikaanse houtsoort met een koraalrode kleur. Onder invloed van zonlicht treedt gelijkmatig vergrijzing op. Deze houtsoort staat bekend om zijn kracht en behoort tot duurzaamheidsklasse I.

Lees hier hoe u een houten siergoot het beste onderhoudt.

 

Een kleine architecturale geschiedenis van de kroonlijst

Kroonlijsten werden het eerst gebruikt door de oude Grieken. Een kroonlijst vormde het sluitstuk van elk bouwwerk uit de klassieke Griekse architectuur.

In de renaissance werden kroonlijsten opnieuw geïntroduceerd in de bouwkunst. In de 19de eeuw sierden ze alle monumentale herenhuizen.

Vandaag zijn kroonlijsten opnieuw erg in trek. Ze zijn tijdloos en geven een woning extra karakter.

Vrijblijvend advies

Wij luisteren naar uw wensen en komen langs om uw woning en de omgeving goed te bekijken. Na een vrijblijvend plaatsbezoek bezorgen we u een offerte voor de plaatsing van een kroonlijst of corniche.